Sena svetainė
Paraiškos finansavimui

Kviečiame kartu minėti Pasaulinę kultūros dieną, Balandžio 15-ąją

Balandžio 15 d. 14 val. Rokiškio krašto kultūros bendruomenė kviečia į Rokiškio rajono savivaldybės J. Keliuočio viešąją biblioteką kartu minėti Pasaulinę kultūros dieną. 1935 metais šią dieną Vašingtone dvidešimties šalių atstovai pasirašė sutartį dėl meno ir mokslo įstaigų ir istorinių paminklų išsaugojimo. Lietuvos Respublikos Seimas 2006 m. įteisino Pasaulinę kultūros dieną kaip atmintiną dieną. Žmonijos sukurtų kultūros ir meno vertybių išsaugojimas ypač aktualus karinių konfliktų metu, kuomet tokie objektai suniokojami negrįžtamai.

Rokiškyje į šios dienos minėjimą kasmet susirenkanti kultūros bendruomenė dalijasi džiaugsmu dėl praėjusių metų pasiekimų. Šią dieną paprastai teikiami ir apdovanojimai – sidabro ženklas „Už nuopelnus Rokiškio krašto kultūrai“, rajono mero ir kultūros kuratorių padėkos.

Kandidatus pagrindiniam kultūros apdovanojimui – sidabro ženklui – gauti gali siūlyti rajono įstaigos, organizacijos, fiziniai asmenys. Gautos anketos perduodamos svarstyti Rokiškio rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo tarybai. Atsižvelgdamas į šios tarybos rekomendaciją, rajono meras tvirtina kandidatą ir Pasaulinės kultūros dienos proga, Balandžio 15-ąją įteikia apdovanojimą nominantui.

2023 metų sidabro ženklą „Už nuopelnus Rokiškio krašto kultūrai“ nuspręsta skirti ilgametei kultūros specialistei Janinai Komkienei. Kandidatėms: tautodailininkei Violetai Jasinevičienei ir istorikei Onai Levandavičiūtei-Balkevičienei Rokiškio rajono savivaldybės meras įteiks padėkos raštus ir atminimo dovanas.

Renginyje 2022 metų įspūdžius įgyvendinant projektą „Panemunėlis – mažoji kultūros sostinė 2022“ apžvelgs ir taip pat rajono mero padėkomis bus apdovanota šio projekto darbo grupė.

Rokiškio rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos ir kultūros skyriaus vedėjo padėkos parengtos 2019-2023 m. kadencijos Kultūros ir turizmo tarybos ilgamečiams nariams. Ši taryba yra visuomeniniais pagrindais veikiantis Rokiškio rajono savivaldybės kolegialus organas, patariantis ir teikiantis rekomendacijas rajono vadovams, kultūros administratoriams ir įstaigoms dėl kultūros politikos įgyvendinimo Rokiškio rajono savivaldybėje.

Pakilią šventinę nuotaiką kurti pakviesti savojo krašto meno mėgėjai: Pandėlio universalaus daugiafunkcio centro kolektyvo „Pandėlio balsiukai“ solistės ir Rokiškio kultūros centro Jūžintų sakralinės muzikos kolektyvas. Taip siekiama pabrėžti, jog meno mėgėjų pasiekimai yra Rokiškio kultūros vertybė ir bendruomenės pasididžiavimas.